Biografi

Frida Andreassen Lereng (1994) er en norsk fløytist og performer som begynte sin musikkreise i korpsmiljøet på vestlandet. Hun er født i Harstad, men oppvokst på Askøy utenfor Bergen, og har for tiden sitt virke i Oslo-området.

Frida har en bachelor fra Griegakademiet - institutt for musikk i Bergen hvor hun i hovedsak studerte med Prof. dr. Anders Ljungar Chapelon og prof. em. Gro Sandvik. I desember 2019 ble hun uteksaminert fra Norges Musikkhøgskole i Oslo med mastergrad. Hennes lærere gjennom masterstudiet var Prof. Tom Ottar Andreassen, Trond Magne Brekka, Prof. Hans Olav Gorset og Kathinka Pasveer.

Frida har lang erfaring fra ulike former for samspill. Hun startet som korpsjente i Erdal Skoles Musikkorps på Askøy utenfor Bergen, og har vært innom alle janitsjarkorpsene på Askøy før hun til slutt slo seg ned i elitekorpset Strusshamn Musikkforening, hvor hun fremdeles er å se blant fløytistene under ulike prosjekter.

Når det gjelder orkestererfaring har Frida deltatt på flere av Ungdomssymfonikernes orkesterkurs, samt internasjonale kurs som Orkester Norden og Deutsche-Skandinavische Jugend Philharmonie. Hun var fast fløytist i Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester mellom 2010 og 2017, og har deltatt i prosjekter med BiT20 Ensemble, Sjøforsvarets Musikkorps Bergen og Ålborg Symfoniorkester. Frida har også vikariert i Bergen Filharmoniske orkester og Kongelige Norske Marines Musikkorps i Horten.

I dag lever Frida som freelance fløytist og fløyte/korpspedagog i Oslo og omegn. Gjennom sitt arbeid ønsker Frida å bidra til refleksjon om samfunnet via kunst, og til å åpne opp for opplevelser vi kanskje ikke har hatt før. Det å skape forestillinger og prosjekter som viser noe nytt, og hvor publikum stadig kan få nye opplevelser er noe hun brenner for.

Hennes andre prosjekt er å kunne bidra til at barn lærer seg åpenhet og evne til refleksjon via diskusjon om kunst og musikk. Frida ser for seg en endring i undervisning av estetiske fag der det fokuseres mer på det man selv kan gjøre med sin egen kropp (sang og dans) og som derfor alle vil ha en måte å tilnærme seg på. Dette kombinert med en åpen diskusjon om følelser knyttet til kunst og musikk er hun sikker på at vil ha en positiv virkning på de barna som får mulighet til å delta.

Mange ting kan trekkes frem, men Frida har blant annet 4 års fartstid fra transport- og logistikk teamet til Borealis - en festival for elektronisk musikk og lydkunst - som går av stabelen i Bergen hver mars. Hennes masterforestilling "Fløyten og Stockhausen" har blitt vist flere steder i landet til stor suksess, og skal i løpet av 2020 tas ut på Norgesturné. Hun jobber også med et prosjekt ved navn "Hytte til Hytte" som vil gå av stabelen i Jotunheimen i sommerferien. Her er målet å bringe musikken dit publikum befinner seg, og sette fokus på miljøvennlige måter å feriere på.