man. 16. des. | Norwegian Academy of Music

Fløyten og Stockhausen - avsluttende masterkonsert

Jeg inviterer til avsluttende masterkonsert på Norges Musikkhøgskole. Det blir et solid sceneshow og en opplevelse du ikke kan gå glipp av!
Registration is Closed
Fløyten og Stockhausen - avsluttende masterkonsert

Tid og sted

16. des. 2019, 18:00 – 19:00
Norwegian Academy of Music, Slemdalsveien 11, 0363 Oslo, Norway

Program

Bli med på helt spesiell konsertopplevelse! Dette er en mulighet til å høre musikk som sjeldent har blitt fremført i Norge! I tillegg er dette min mastereksamen, og markerer slutten på 6 år med studier innenfor utøvende musikk. Man kan vel trygt si jeg har blitt en smule radikalisert i løpet av disse årene. Kom og del begivenheten med meg, da vel! __________

Om konserten:

Hvorfor skal man i disse dager ta seg bryet med å traske ned til konsertarenaen for å oppleve musikk, når man like greit kan sitte i sin egen stue med full guffe på stereoanlegget?

Spørsmålet stilte den tyske komponisten Karlheinz Stockhausen lenge før innspillings- og avspillingsteknologien ble så avansert som den er i dag. Han forutså problemet fremtidige komponister og utøvere kom til å møte, og bestemte seg for å innføre nye dimensjoner i sin egen instrumentalmusikk.

Hvilke dimensjoner da?

Lyden var ikke lenger det eneste viktige på en konsert. Hele rammen rundt konsertene skulle komponeres, og på scenen er alt man gjør nøye koreografert og gjennomtenkt. ja, til og med sceneantrekket er spesialsydd for hvert stykke.

Så bli med når jeg tar et dypdykk i Stockhausens fløytemusikk, med kostymer og sminke og alt som hører med. Se og lytt når 4 ulike karakterer trer frem på scenen og formidler sine budskap. Når budskapene frem? Når de inn til deg som publikummer?

Kom og opplev noe du aldri har opplevd før! Hvor ofte får du muligheten til det? __________

Den unge, lovende komponisten Aslak Bjørge Hermstad  har komponert elektronisk hilsnings- og avskjedsmusikk til konserten, inspirert av den elektroniske musikken Stockhausens skrev for å transportere publikum mellom hverdagen og verdenen som skapes i konsertsalen. Aslak har bachelor i komposisjon fra Griegakademiet, og er en av deltakerne i Borealisfestivalelens mentorprogram for unge komponister i år. _________

Program Aslak Bjørge Hermstad: Velkomst I-IV (elektronisk) Hva skjer når ti sekunder blir til et halvt sekund, eller når 2 sekunder blir til 12 minutter? I kveldens velkomster kan du høre lyder fra hverdagen din, konserten du er på, fra musikerens kropp og fløytene som spilles. Du får høre noen lyder slik de er, noen lyder materialiseres fra intet og noen er ugjenkjennelige selv for de mest trente ører. Øyeblikk varer en evighet, og havet kondenseres til en dråpe.

Karlheinz Stockhausen (1928–2007): Xi I Xi beveger musikken seg så langsomt at man til slutt ender opp med å miste fullstendig begrep om tid og sted. Man mister taket på rytme og melodi og befinner seg til slutt i en meditativ drømmetilstand

Flautina Flautina er en godartet og forheksende ånd i menneskeskikkelse, med fløyter i alle størrelser.

Ypsilon En forførerisk danserinne med bjeller på kroppen er helt oppslukt i dansen og musikken og lydene som skapes.

Tungespissdansen Når djevelen Luzifer åpner munnen og stikker tungen ut, er det en svart katt som kommer til syne helt ytterst. Hva har den å fortelle?

__________

Generell info: Sted: Lindemannsalen, Norges Musikkhøgskole Varighet: ca 1 time Entré: Gratis

Facebookarrangement: Her

Registration is Closed

Del på sosiale medier