Solotur i Bærumsmarka. (Eller: "Tør jeg egentlig dette?")

Covid-19 har slått oss alle litt i bakken. Kanskje spesielt dem av oss som lever av kulturelle begivenheter og sammenkomster. Etter å ha blitt permittert fra jobben min på Chateau Neuf på torsdag som var, og samtidig fått avlyst alt av planlagte spille- og undervisningsjobber i all nær fremtid innså jeg at jeg måtte sette i gang med de tingene jeg hadde gruet meg litt til, men som forhåpentlig kan være med å stabilisere økonomien min igjen når alt dette gar gitt seg. Hytte til Hytte er ikke ment å være et økonomisk givende prosjekt, men kanskje snarere et sjelelig berikende et? Med fare for å høres ut som en alumni fra Mãrthas engleskole. Jeg håper likevel det kan være med å kaste litt lys over mulighetene som finnes der ute både for publikummer og utøver, og at det i fremtiden en gang kanskje kan være noe jeg kan få litt avkastning for. Så på fredag den 13. mars pakket jeg sekken med det DNT.no anbefaler av utstyr, og satte av gårde fra ekornannekset på Blommenholm. Jeg hadde ingen planlagt rute, ingen endelige mål. Det jeg trengte å finne ut av var om jeg faktisk tåler å være i mitt eget selskap i over et døgn, uten noen andre distraksjoner enn fuglesang og en og annen narkoman i natursymbiose med buskaset (jeg kommer til dette senere, tro meg!). I sommer er jo planen å være i mitt eget selskap i rundt regnet en måned, og om et døgn skulle bli vanskelig så nært hjemme så har jeg kanskje skutt på feil blink. Jeg ville også se om jeg klarer å gå med tung sekk over lengre distanser, eller om jeg må revurdere ruteplanen min for sommerferien litt kraftig. Der er mange av turene som er planlagt over milen lang, og uten hviledager, og Jotunheimen er betraktelig mer kupert enn Bærumsmarka. Siden jeg også skal ha med fløyte, telt, sovepose, mat og fiskestang så vil sekken være tyngre enn det den kanskje ideelt sett burde vært. Sekken min denne gangen var i stor grad pakket etter DNTs anbefalinger:


Bekledning

  • Regntøy (jakke og bukse)

  • Tynn vindjakke og turbukse (med god fukttransport)

  • Undertøy i ull/ullblanding + ekstra skift (Hadde et sett med slitt ullundertøy fra før som gjorde nytten mens jeg vandret. Fikk tak i et helt nytt Devold-sett til halv pris på Finn.no som jeg kunne skifte til når jeg hadde slått leir for kvelden.